Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI UPORABE

OPOZORILO: Ob registraciji se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami v spodaj navedenih splošnih pogojih uporabe brezplačnih vsebin/storitev spletne strani/bloga Ashajt. Z registracijo, prijavo oziroma z uporabo portala se strinjate s splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se s splošnimi pogoji ne strinjate, registracija oziroma prijava ni možna, uporabo spletne strani/bloga pa vam odsvetujemo.

 

IZDAJATELJ SPLOŠNIH POGOJEV

Izdajatelj teh splošnih pogojev je Ashajt oziroma Tjaša Derstvenšek.

 

SPLOŠNE DOLOČBE

Ti splošni pogoji in pravila (v nadaljevanju pogoji) se nanašajo na pogoje uporabe storitev brezplačnih vsebin/storitev na spletnih straneh portala/bloga Ashajt ter predstavljajo pravno veljaven in zavezujoč sporazum med ponudnikom ter uporabniki spletne strani/bloga Ashajt.

 

OPIS SPLETNE STRANI

Blog Ashajt je spletna stran, kjer bodo tedensko objavljeni nasveti za učinkovito upravljanje in oglaševanje družbenih omrežij ter subjektivno mišljenje in aktivnosti avtorice.

 

UPORABA SPLETNE STRANI/BLOGA

Uporaba spletne strani/bloga Ashajt je pogojena s temi pogoji uporabe, vključno z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju. Z uporabo spletne strani vsak uporabnik:

 • izrecno soglaša s splošnimi pogoji uporabe;
 • se obvezuje, da bo spletno stran uporabljal na zakonit način;
 • se obvezuje, da storitev ne bo uporabljal z namenom objavljanja ali propagiranja katere koli vsebine in/ali oglasa, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in javnim redom ter moralo;
 • odgovarja za poznavanje in spoštovanje veljavnih predpisov Republike Slovenije, ki se nanaša na uporabo spletne strani/bloga Ashajt;
 • ne bo objavljal vsebine in/ali oglasov v imenu drugih oseb;
 • storitev ne bo izrabljal v komercialne, nelegalne ali kakršne koli druge namene, kot tiste, ki so določeni v teh pogojih;
 • ne bo distribuiral avtorsko zaščitenih vsebin ali vsebin, ki so v lasti druge pravne ali fizične osebe;
 • ne bo poskušal pridobiti, zbirati in/ali shranjevati osebnih podatkov drugih uporabnikov;
 • ne bo na noben način kopiral, shranjeval ali posredoval celih ali delov vsebine spletne strani/bloga (Ashajt);
 • ne bo uporabljal računalniških kod, škodljivih programov ali česar koli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo tej storitvi, ponudniku storitev ali njegovi programski ter strojni opremi, ponudniku poti ter telekomunikacijskim napravam.

 

DOSTOPNOST SPLETNE STRANI

Spletna stran/blog je praviloma dostopna 24 ur na dan in vse dni v letu. Ponudnik si pridržuje pravico do krajših ustavitev v dostopu od spletne strani/bloga zaradi tehničnih razlogov vzdrževanja in zamenjave opreme. Zaradi razlogov, povezanih z vzdrževanjem, si ponudnik pridržuje pravico tudi do portala ob morebitnih izpadih v omrežjih ponudnikov poti ali kakršnih koli izpadih, napakah, drugih tehničnih motnjah ali prekinitvah delovanja tretjih strank (električno napajanje …) ter višji sili.

 

STAROSTNA OMEJITEV IN ODGOVORNOST

Pogoj za prijavo na e-novice je najmanj 16 let. V kolikor avtorica ugotovi, da je prijavljeni mlajši od 16 let, lahko njegovo prijavo zavrne.

 

MODERIRANJE KOMENTARJEV

Ponudnik si pridružuje moderiranje komentarjev uporabnikov na blogu Ashajt.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni uporabniki sami. Ponudnik bo pomagal pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, če bodo to zahtevali pristojni organi.

Moderirani bodo vsi komentarji, ki:

 • bodo zmotili, izzvali, napadali ali žalili druge;
 • so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;
 • kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;
 • oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček ali kakšno drugo korist komentatorja;
 • so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;
 • vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska, poštni ali elektronski naslov, rojstni datum ali emšo;
 • vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z vsebino bloga;
 • niso vezani na temo, nakazano v objavi bloga;
 • opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;
 • jih uporabniki vidijo kot nezaželene oziroma tako imenovane spam komenarje (ponavljajoči komentarji z eno ali podobno vsebino);
 • niso v skladu z veljavno zakonodajo, javnim redom in moralo.

 

ZASEBNOST IN VARSTVO PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo skrbno varoval podatke uporabnikov ter jih uporabljal izključno za potrebe izvajanja storitev. Osebne podatke uporabnikov bo varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Ponudnik na spletni strani/blogu uporablja piškotke. Ponudnik si pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku, tablici ali telefonu v obliki piškotka ali podobne datoteke. Uporaba piškotkov je pod nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

S pomočjo uporabljene programske opreme se zbirajo in shranjujejo tudi nekateri tehnični podatki, vključno z IP-naslovom uporabnika. Nikakor pa ne pride do identifikacije ali zbiranja osebnih podatkov o osebah, ki se skrivajo za temi podatki ali osebah, ki uporabljajo terminalsko opremo. Teh podatkov tudi ni mogoče povezati z drugimi osebnimi podatki, ki so jih posamezni uporabniki tudi dali na razpolago. Uporabnik se zaveda, da je ponudnik storitev dolžan na utemeljeno zahtevo in ob zakonski podlagi podatke o uporabniku posredovati državnim organom, kadar so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

 

KRŠENJE POGOJEV

Ponudnik si pridružuje pravico, da uporabnikom, ki kršijo splošne pogoje ali delujejo v nasprotju z njimi, onemogoči dostop do vsebin in/ali oglasov na spletni strani/bloga Ashajt.

Če uporabnik s svojim ravnanjem povzroči ponudniku kakršno koli škodo, zanjo v celoti moralno, materialno ter kazensko odgovarja.

Uporabniki lahko morebitne kršitve sporočijo na elektronski naslov ponudnika tjasa@ashajt.si.

 

SPREMEMBE

Ponudnik lahko obstoječe splošne pogoje spremeni brez predhodnega obvestila. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno preverjal, ali so se pogoji uporabe spremenili. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo spletne strani/bloga Ashajt. Sicer pa z vstopom na spletno stran/blog potrjuje, da se z morebitnimi spremembami in dopolnitvami strinja.

Zadnja posodobitev: 10.06.2018