6 trikov za lepši Instagram Story

Instagram Story še vedno dnevno beleži nove rekorde glede števila uporabnikov in števila naloženih zgodb. Po zadnjih podatkih nas to funkcijo na Instagramu dnevno uporablja več kor 250 milijonov uporabnikov. Zato, da svoje sledilce zadržimo na svojem Story-ju dlje časa in pri njih spodbudimo željo po tem, da si ogledajo naš profil, moramo poskrbeti, da naše naložene zgodbe čim bolj izstopajo in  izgledajo čim lepše. Z naslednjimi (ne tako znanimi) triki, vam bo to uspelo.

 

  1. RAZLIČNA BARVA BESEDILA

Ustvarite bolj zabavno besedilo ali poudarite pomembne besede z različnimi barvami besed. Na posamezno besedo, ki jo želite obarvati, pritisnite in jo označite v celoti. Nato na barvni lestvici izberite želeno barvo.

  1. BARVA BESEDILA ENAKA KOT NA SLIKI

Če želite, da se barva besedila sklada z barvo, ki je na sliki, med pisanjem besedila pritisnite na kapalko levo spodaj. Pojavila se vam bo barvna točka, ki jo lahko prosto premikate po vaši sliki in izberete tisto barvo, ki se vam bo zdela najprimernejša.

  1. SENCE

Še en zanimiv trik, s katerim lahko vaše besedilo na sliki polepšate ali bolj poudarite, je senca oziroma 3D učinek napisa. Vse kar morate storiti je, da svoj napis v enaki velikosti zapišete dvakrat/večkrat, vendar z drugo barvo. Nato drugi napis premaknite čez prvega in ga za kakšen milimeter zamaknite v desno.

  1. PRESLEDKI IN STIL PISAVE

Zelo lepe in izstopajoče napise lahko ustvarimo tudi s pomočjo presledkov ali pa z uporabo več različnih stilov pisave (vsako besedo napišemo posebej).

  1. POSTOPNI NAPISI

Napise lahko na sliko dodajamo tudi postopoma in ustvarimo daljšo serijo zgodb z isto sliko. S tem podaljšamo čas ogleda naše zgodbe, saj sledilce zanima, kaj sledi prvemu, drugemu, tretjemu napisu. Napise dodajamo tako, da vsakokrat na novo shranimo ustvarjen Story z napisom in nato dodamo novega ter ponovimo vajo.

  1. OZADJE

Možnost barvanja ozadja ste zagotovo že odkrili. Najprej se dotaknite tankega pisala, nato izberite želeno barvo in pritisnite s prstom kamorkoli na sliko. V kolikor želite, da se slika delno vidi, lahko ozadje pobarvate samo delno. Dotaknite se širšega pisala, izberite želeno barvo in vaša slika se bo deloma še videla.
Lahko se igrate tudi z radirko. Ko ozadje pobarvate, se dotaknite radirke, prilagodite njeno velikost in z njo narišite vzorec. Tako lahko le delno razkrijete sliko, za ogled celotne slike pa povabite sledilce, naj obiščejo vaš Instagram profil.

 

To je le nekaj izmed trikov, ki jih redno uporabljam pri svojem delu. V kolikor bi želeli slišati še kaj več, me z veseljem lahko kontaktirate tukaj.