Zmenkarije na Facebooku?

V začetku maja je na spletu odjeknila velika novica: Facebook pripravlja novo aplikacijo, podobno Tinderju! Vsem, ki se bodo prijavili, bo aplikacija imenovana FaceDate predlagala primerne kandidate za zmenek.

Kreiranje dodatnega ”zmenkarskega” profila bo enostavno, saj se bodo podatki in slike generirali iz običajnega Facebook profila. Aplikacija bo ponujena kot dodatna opcija in ne kot obvezen dodatek k profilu. V kolikor se boste odločili za uporabo te aplikacije, bo vaš profil viden samo tistim, ki niso vaši prijatelji na Facebooku in so se prav tako prijavili v aplikacijo.

Facebook bo nato poiskal ustrezne pare glede na označene preference. Ker ima o nas več informacij kot katerokoli drugo družbeno omrežje ali aplikacija, je možnost uspešnega povezovanja med ustreznimi kandidati lahko zelo uspešna.

Glede na to, da se je s pomočjo Facebooka začelo veliko zvez in zakonov, obstaja velika možnost, da bo podjetju uspelo zgraditi dolgoročno ”zmenkarsko” aplikacijo, ki se ne bo osredotočala samo na ”instant” zmenke in skoke v posteljo kot Tinder, pač pa na resnično ustvarjanje zvez. Deležniki pravijo, da to lahko pomeni propad Tinderja, vrednost njegovih delnic pa je po najavi že padla za 17%.

Zagotovo se Facebook mora razvijati, v kolikor želi obdržati in privabljati nove uporabnike. Ali je to prava smer, pa bo pokazal le čas.

V naslednji objavi bomo zaključili serijo objav spoznavanja občinstva, ostali so nam še Snapchat, LinkedIn in Youtube.

Vir novice

 

PS – fotka je iz snemanja spota za Nina Ošlaka. 🙂